Άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Η φυλάκιση της καθαρίστριας από τον Βόλο, ύστερα από την καταδίκη της σε κάθειρξη 10 ετών γιατί εμφάνισε απολυτήριο έκτης τάξης δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την πέμπτη, αποτελεί κορυφαία πρόκληση για όλους μας, για το ίδιο το αίσθημα δικαίου του λαού.

Η 53χρονη εργαζόμενη μητέρα προσέφερε τις υπηρεσίες της ως καθαρίστρια για σχεδόν 20 χρόνια και αγωνιζόταν για να ζήσει την οικογένειά της, με τον άνδρα της με 67% αναπηρία. Σε μια κοινωνία με σεβασμό στον κόσμο της εργασίας και κοινωνική μέριμνα θα είχε λυθεί το πρόβλημα της εργασίας της και της στήριξης στην οικογένειά της.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η καθαρίστρια  γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού.Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν. Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη, να μην κρύβεται πίσω από την άδικη «δικαιοσύνη».

 

Να πάρουμε πίσω από την φυλακή την 53χρονη καθαρίστρια. Να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπεια και την ταξική μας περηφάνια, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα μας ανήκουν!

Παραθέτουμε το ποίημα που έγραψε για το θέμα ο Θανάσης Τσιριγώτης

 

 

Η ποινή

Τρικέφαλη, τρικέρατη
μονόφθαλμη, μαγκούφα,
μ’ ένα Χριστό ξοπίσω της
να μας θωρεί με προβατίσιο βλέμμα
η δικαιοσύνη ανακοινώνει την ποινή.

-Δέκα χρόνια κάθειρξη
σε φυλακή φρικτή
γιατί η εργάτρια Ισιδώρα απ’ το Βόλο
κατέθεσε πλαστά χαρτιά
για να πλένει σκάλες
και να καθαρίζει απόπατους…

Ίδιο τέρας της Αποκάλυψης
μισό θηρίο μισό άνθρωπος
η δικαιοσύνη στερεώνει χειροπέδες
στην εργάτρια Ισιδώρα
πίσω από σίδερα σε κάτεργα να πάει.

Μ’ αυτή σαν άκουσε την κάθειρξη
όρθια σηκώθηκε και γέλασε βραχνά.

-Εγώ είμαι εργάτρια και είμαι αυτό που είμαι.
Εσύ θα φύγεις μοναχός
και το σκοτάδι θα γίνει σύντροφός σου
μα οι δικοί μου φως θ’ αντιφεγγίζουν
και φως θα ρίχνουν στα γιατί, τα πότε και τα πώς.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.