Όλοι στη διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη

Πέντε χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι φονιάδες του κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού που τραγουδούσε: “Μου είπαν να μην κάνω όνειρα τρελά, να μην τολμήσω να κοιτάξω τ’ αστέρια, μα εγώ ποτέ μου δεν τους πήρα σοβαρά, πήρα τον κόσμο ολόκληρο στα δυο μου χέρια”

Η δολοφονία του Παύλου ήταν το αποκορύφωμα της εγκληματικής τους δράσης, που όμως ακόμη συνεχίζεται. Στόχος τους όποιος διαφέρει, όποιος σκέπτεται, όποιος πιστεύει στον άνθρωπο, στην ισότητα, στην αδερφοσύνη, στην ελευθερία.

Το χειρότερο όμως είναι η ενεργητική ανοχή των  δυνάμεων που μας καταπιέζουν. Ενεργητική ανοχή είναι η συγγένεια στην πράξη με τις ιδέες του ρατσισμού. Η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνεχίζεται. Η πρόσφατη διμερής συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη Μέρκελ δείχνει ότι διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε, ενώ ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η διαρκής λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη με καύσιμη ύλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους –που στο όνομα της ορκίζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση-  εγκαινιάζουν την κανονικότητα της μεταμνημονιακής περιόδου, αυτής που ακολουθεί των μνημονίων που ψήφισαν. Αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού και της ρατσιστικής έξαρσης.

Το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, το κίνημα των εργαζομένων, των άνεργων, των σπουδαστών και φοιτητών, των ανθρώπων του μόχθου πρέπει να τεθεί όσο ποτέ άλλοτε σε συναγερμό. Δουλεύοντας τη μνήμη, την ιστορία και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Ρίχνοντας αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, απέναντι στο τέλος των προσδοκιών και στα διάφορα Τ.Ι.Ν.Α. που τους προτείνουν όλοι οι εκπρόσωποι του συστήματος.  Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

 Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα – Ποτέ ξανά φασισμός!

Απαιτούμε:

Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.

Την ακύρωση των ρατσιστικών συμφωνιών με ΕΕ-Τουρκία και Γερμανία.

Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Την ανατροπή της πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, που οργανώνονται για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όλοι στη διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη

 

Με αφορμή την επέτειο μπορείτε να ακούσετε μια επιλογή αντιφασιστικών τραγουδιών πατώντας εδώ.