Η συνέλευση του Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση Μαρτίου της Εργατικής Λέσχης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  1. Εργασιακά

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις στην περιοχή, αφισοκόλληση, διανομή προκηρύξεων, τοποθέτηση αυτοκόλλητων και συζήτηση με τους εργαζόμενους κυρίως στη σίτιση, στα εμπορικά καταστήματα και στα σουπερμάρκετ στα πλαίσια της καμπάνιας «Μισθός σύμφωνα με τις ανάγκες μας» που συνδιοργανώνουμε με την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας. Οι εξορμήσεις θα γίνουν τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, ενώ στο τελευταίο Σ/Κ πριν από το Πάσχα έως τη Μ. Τετάρτη θα δοθεί έμφαση στην καταβολή του Δώρου Πάσχα. Όλα τα μέλη της Λέσχης πρέπει θα ενημερώνονται μέσω ιμέιλ και της ιστοσελίδας για τις συγκεκριμένες ώρες των εξορμήσεων.

Η Κυριακή 1 Απρίλη είναι ημέρα αντίδρασης στην παραβίαση της Κυριακάτικης αργίας. Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση σε τοπικό επίπεδο.

Συνεχίστηκε η συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους θα αναβαθμιστεί η επαφή μας με τους νέους εργαζόμενους που βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της ανεργίας, της κακοπληρωμένης ελαστικής εργασίας, των εκβιασμών της εργοδοσίας, την υπονόμευση εντέλει του μέλλοντος αλλά και του παρόντος τους. Πέρα από τις συχνές εξορμήσεις όπως αυτές που αποφασίστηκαν, είναι αναγκαίο να τους καλέσουμε και σε εκδηλώσεις με θέματα που τους απασχολούν. Οι νεολαίοι της Λέσχης πρότειναν την έκδοση ενός Δελτίου Εργαζομένων με περιεχόμενο που θα προτείνει ανοικτή συντακτική επιτροπή. Επιπλέον  μια πρώτη εκδήλωση αυτού του περιεχομένου αποφασίστηκε να γίνει με θέμα τις διενέξεις και το άρωμα πολέμου στην περιοχή μας. Οι νεολαίου της Λέσχης ανέλαβαν να οργανώσουν μια εκδήλωση – συζήτηση με το θέμα αυτό.

Ωστόσο το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους νέους. Έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της ελληνοτουρκικής κρίσης και της απειλής πολέμου. Οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν. Είναι τα οικονομικά συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών που συγκρούονται. Συμφέρον των εργαζομένων όλων των χωρών είναι η ειρηνική συνύπαρξη και ο κοινός αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση. Η σκοπιά, επομένως, από την οποία θα προσεγγίσουμε το ζήτημα είναι εκείνη των ταξικών μας αναγκών.

Τελικά αποφασίστηκε να αφιερωθεί το διήμερο Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Μαρτίου στο ζήτημα. Την Κυριακή προβολή ταινίας και συζήτηση και τη Δευτέρα συζήτηση που θα συντονίσουν οι νεολαίοι μας.

  1. Αποφασίστηκε η μαζική μας συμμετοχή στις αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις της 17/3 και ειδικότερα η συμμετοχή στην πορεία στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου.
  2. Συζητήθηκε η πετυχημένη έναρξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων της ομάδας «Μάθε ό,τι ξέρω» και η στήριξή της με προτάσεις για σχετικά θέματα.
  3. Μεγάλη σημασία έχει η επιτυχία της εκδήλωσης της προσεχούς Κυριακής 18/3 για το σωφρονιστικό. Προτάθηκε και θα συζητηθεί και κατά την εκδήλωση η πραγματοποίηση μιας επίσκεψης σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα και πιθανώς η παρουσίαση στους κρατούμενους κάποιου καλλιτεχνικού δρώμενου.
  4. Προτάσεις για παζάρι βιβλίου και προβολές ταινιών με θεματική συζήτηση επικροτήθηκαν από τη συνέλευση και θα σχεδιαστούν σε συνάντηση του συντονιστικού.
  5. Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 17/3 στις 7μ.μ. θα γίνει ομιλία – συζήτηση με θέμα Μαθηματικές έννοιες παρουσιασμένες έτσι που να γίνουν κατανοητές ακόμη κι από όσους φοβούνται τα Μαθηματικά, ενώ την Τετάρτη 21/3 στις 6.30 μ.μ. θα επαναληφθεί στο 6ο Λύκειο Καλλιθέας το αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη.