Αποφάσεις συνέλευσης Φεβρουαρίου

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Φίλες/οι και μέλη της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης,

Πραγματοποιήθηκε την ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2 στα γραφεία της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης η συνέλευση του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Η συζήτηση αφορούσε θέματα της επικαιρότητας και την στάση της λέσχης, προτάσεις για δράσεις και δραστηριότητες πάνω στους άξονες της λειτουργία μας και μια σειρά εκδηλώσεων.

Συζητήθηκε το θέμα που αφορά την ακρίβεια, τις εξωφρενικές τιμές της ενέργειας και τους πλειστηριασμούς. Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει ενημερωτικό κείμενο για όλα τα μέλη της λέσχης και να ανοίξει η συζήτηση για τους τρόπους που μπορούμε να συμβάλλουν στην υπεράσπιση των ανθρώπων που το κράτος ή τα funds επιχειρούν να τους πάρουν τα σπίτια ή ο ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά. Η λέσχη θα παρακολουθήσει τις κινήσεις που υπάρχουν ή καλούν σε συντονισμό για τα παραπάνω και ανάλογα με την συζήτηση θα καθορίσει την στάση και την συμμετοχή της.

Συζητήθηκε το θέμα για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και τους κινδύνους για πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή. Αποφασίστηκε να υπογραφεί και από την λέσχη το κείμενο που υπογράφουν συλλογικότητες, σωματεία, κινήσεις πόλης, λέσχες, κ.α. και καλεί τους λαούς των δύο χωρών να δράσουν απέναντι στην φιλοπόλεμη στάση των αστικών τάξεων, των κρατών και των κυβερνήσεων και των δύο πλευρών του Αιγαίου. Για το θέμα και με αφορμή το κείμενο θα διοργανωθεί στην λέσχη εκδήλωση -συζήτηση με ομιλητές και από τις δύο χώρες.

Συζητήθηκε η κατάσταση μετά το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και την Συρία και οι τρόποι έκφρασης της αλληλεγγύης μας. Αποφασίσαμε να εξετάσουμε τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν και να καλέσουμε για συλλογή είτε ειδών (αν εξασφαλιστεί η δυνατότητα να φτάσουν στους πληγέντες) είτε χρημάτων αν αυτό είναι πιο πρόσφορο. Θα ακολουθήσει άμεσα ανακοίνωση της λέσχης.

Συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται για το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ μετά από την αγορά του οικοπέδου από fund και τον άμεσο κίνδυνο να σταματήσει την δραστηριότητα.

Συζητήθηκε η συνέχιση της αποτρόπαιης πρακτικής των pushback από το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση με αποτέλεσμα καθημερινά να πνίγονται πρόσφυγες στα νερά του αιγαίου. Αποφασίστηκε να γίνει εκδήλωση-συζήτηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις και εκδηλώσεις:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2: Θα παραδοθούν στην συλλογική κουζίνα Mano Aperta τα τρόφιμα που έχουν μαζευτεί το Ιανουάριο μετά από κάλεσμα που υπήρξε από την πλευρά των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο αλληλέγγυο μαγείρεμα και την διανομή φαγητού με σκοπό να ενισχυθούν οι δράσεις τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2: Παρουσίαση και συζήτηση του βιβλίου «Φεμινισμός 99%»

ΠΕΜΠΤΗ 16/2: Συλλογικό ψήσιμο και μουσική την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ της ΗΡΩΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/3: Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιώργου Ζιόβα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3: Συμμετοχή στην Απεργία της 8 Μάρτη την Ημέρα της Γυναίκας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3: Παρουσίαση του βιβλίου «Η κοινωνία της κόπωσης» του ΜΠΙΟΥΝΓΚ-ΤΣΟΥΛ ΧΑΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3: ΣΥΝΑΥΛΙΑ αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό στην Τουρκία και την Συρία.

Για τις εκδηλώσεις θα κυκλοφορήσουν ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Η συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης καλεί τους κατοίκους των γειτονιών και της πόλης μας να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν τις δράσεις αλληλεγγύης, τις κινητοποιήσεις και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.