Παραδοσιακοί χοροί

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η Χορευτική Ομάδα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης δημιουργήθηκε τον Μάη του 2011. Είναι μια συλλογική προσπάθεια να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να σταθούμε δυνατά στα πόδια μας. Μια προσπάθεια να βρούμε ξανά τον εαυτό μας, και να εκφράσουμε συναισθήματα και σκέψεις. Ο πλούτος της παράδοσης και των παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας είναι το μέσο που χρησιμοποιούμε.

Χορεύουμε για να θυμηθούμε.

Χορεύουμε για να παραμείνουμε ζωντανοί.

Χορεύουμε για να κάνουμε την αλλαγή.

Η  ομάδα μετρά ήδη πάνω από 150 μέλη που αυξάνονται συνεχώς. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρίσκουν διέξοδο στην άγρια καθημερινότητα που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους. Η αίσθηση, δηλαδή, ότι ανήκεις σε μια ομάδα, ότι δεν είσαι μόνος. Ότι διαμορφώνεις έναν πολιτισμό όχι έτοιμο, φορεμένο. Αλλά έναν πολιτισμό από τα κάτω.

Η αίσθηση ότι ανυψώνεις τα χέρια σου για να πιάσεις τον διπλανό σου, να αντικρύσεις ένα φιλικό πρόσωπο και να κινηθείτε μαζί σε ένα χορό κυκλωτικό, σε μια μελωδία γνώριμη που κάτι σου θυμίζει…έχει κάτι και από τις δικές σου ρίζες, τη συλλογική μνήμη είτε είσαι Θρακιώτης, είτε Μακεδονίτης, είτε Πελοπονήσιος, είτε Νησιώτης…

Η Χορευτική Ομάδα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης έχει ήδη διοργανώσει πλήθος χορευτικών παραστάσεων και συμμετέχει σε φεστιβάλ που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.