Προβολή ταινίας “Jiyan’s Story”

Το Σάββατο 23/11, στις 20:00, θα προβληθεί στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης (Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ “Αιγαίου”) η “Ιστορία της Jiyan” και των γυναικών της Ροζάβα που δίνουν την δική τους μάχη ενάντια σε έναν πανίσχυρο εχθρό με πολλά πρόσωπα, χτίζοντας μια άλλη κοινωνία που βασίζεται στην ελευθερία, την δημοκρατία, την οικολογία και την ισοτιμία. Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που φωτίζει το θάρρος, τη συμπόνια, την εξαιρετική δυνατότητα συμβολής των γυναικών στον κόσμο του αύριο. Μην το χάσετε!

Παράλληλα με τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και τον θρησκευτικό σκοταδισμό του ISIS, οι κούρδισσες αντάρτισσες δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην καταπίεση και τις κοινωνικές διακρίσεις, ενάντια στη χειραγώγηση και την διαρκή κακοποίηση που βιώνουν. Οι Κούρδισσες αντάρτισσες μάχονται ισότιμα με το όπλο στο χέρι, για μια κοινωνία πραγματικά χειραφετημένη.

Η ταινία παρουσιάζει τον παράλληλο πόλεμο που διεξάγουν οι αντάρτισσες του Κουρδιστάν ενάντια στην πατριαρχία, μέσα από τα λόγια της ίδιας της Ζιάν Τοχιλντάν, διοικήτριας στο αρχηγείο του YPJ (Μονάδες Προστασίας των Γυναικών) και των μαχόμενων συντροφισσών της.

* Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε χρηματα και τρόφιμα για τους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου: ζάχαρη, τσάι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρύζι, όσπρια (εκτός από μαύρες φακές), πλιγούρι, τοματοπολτό, χυμούς φρούτων, γάλα μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία (όχι εβαπορέ), μπισκότα, μαρμελάδα, κονσέρβες ψαριού, αραβικές πίτες, ελιές σε συσκευασία μακράς διάρκειας. Όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που θέλουν ψυγείο, όχι ρούχα.